Tankesmedjan
Movium

Miljöintresset förde henne till Movium

Publicerad: tisdag 1 oktober 2024

Beatrice Sundberg. Porträttfoto.
Foto: Parvin Mazandarani

Hej Beatrice Sundberg! Välkommen som praktikant hos oss på SLU Tankesmedjan Movium!

Vad är det du utbildar dig till?
– Tack! Jag utbildar mig till journalist. Jag går på Jakobsbergs folkhögskola i Järfälla, Stockholms län, och bor i Stockholm.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Movium?
– Jag mailade till Moviums verksamhetsledare Lina Berglund Snoddgrass om att göra praktik på tidningen PLAN, där hon är chefredaktör. Hon föreslog att jag skulle söka mig till Movium som ju ger ut Tidskriften STAD – debatt och reflexion om urbana landskap. Tyckte det lät mycket intressant! Jag är intresserad av miljöfrågor och inom stadsbyggnad finns många intressanta områden, såsom trafik, biologisk mångfald och klimat. Jag har en bakgrund inom Naturskyddsföreningen och jag är en generalist vad gäller kunskap inom dessa områden.

Du började den 25 september och ska vara hos oss till början av december. Vad hoppas du att praktikveckorna ska ge dig?
Jag hoppas att jag får lära mig om stadsbyggnadsfrågor och hur det går till att göra STAD, den populärvetenskapliga faktaserien Movium Fakta och producera andra texter, till exempel för webben. Jag ska också vara med på några konferenser och webbinarier. 

Vad skulle du vilja jobba med när du är klar med din utbildning?
– Jag skulle vilja arbeta med den lite långsammare journalistiken, tidningar som kommer ut en gång per månad. Jag har specialkunskap inom miljö men är även intresserad av ekonomifrågor. De två ämnena hänger ofta ihop, även om man kanske inte tror det.

Nu under hösten bor du i Malmö, en helt ny stad för dig, har jag förstått. Vad vill du utforska där?
Jag vill utforska staden som sådan, parkerna och naturreservaten som finns i Malmö. Men jag hoppas också få tillfälle att åka runt lite i Skåne. Jag är både natur, kultur- och fågelintresserad.

 

Berättat för Titti Olsson