torsdag 6 november 2025
Koloniträdgårdarna är redo om krisen kommer
Varannan tugga är svensk – resten är importerad. Sverige producerar i dag bara hälften av den mat vi äter. Det räcker med en störning i leveranskedjorna...
torsdag 6 november 2025
Vardagliga kriser styr kommunernas beredskap
Skogsbranden i Ljusdals kommun ställde frågan om beredskap på sin spets. Men hur rustade är kommuner i dag inför en akut brist på livsmedel? Ganska väl...
torsdag 6 november 2025
Stadsodling svårt i praktiken
Karlstads kommun vill använda mer lokalproducerad mat i sina skolmåltider, men hur ser kommunen på att upplåta sin egen mark för odling, och på så sätt...
torsdag 6 november 2025
Mat är ett socialt smörjmedel
De flesta människor bor numera i städer och stadsbornas smakpreferenser tenderar att styra vilken mat som efterfrågas. Därför är staden nyckeln för att...
torsdag 6 november 2025
Mellan vevradion och verkligheten
Tidskriften STAD:s chefredaktör Karin Montgomery reflekterar över vad som skulle hända om krisen slog till och hyllorna plötsligt ekade tomma.
tisdag 4 november 2025
Hallå där Märit Jansson
Märit Jansson är landskapsarkitekt och sedan 2016 docent i landskapsplanering. Hon är avdelningschef inom ämnesgruppen landskapets governance och förval...
Inga träffar